ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ
Μάρκετινγκ μηχανών αναζήτησης

Να είσαι εκεί που

σε ψάχνουν!

Στην πρώτη σελίδα!

ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ

Στην ευρύτερη δυνατή θεώρησή του, το Internet Marketing έχει σκοπό να φέρει την προσφορά εκεί όπου υπάρχει η ζήτηση. Αυτό, σε διαδικτυακό επίπεδο, γίνεται, σε παραλληλισμό με το συμβατικό εμπόριο.

Learn more
Cyber Advertisement Team | ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ | SEO | Μάρκετινγκ μηχανών αναζήτησης >Μεθοδολογία >Η ιστοσελίδα >Εμπορικότητα ιστοσελίδας /

Εμπορικότητα ιστοσελίδας


Εμπορικότητα ιστοσελίδας


Πρόκειται προφανώς για την ιδιότητα της ιστοσελίδας να «βγάζει λεφτά».

 

Όπως προαναφέρθηκε, αυτό στηρίζεται στην δυνατότητα των αλγορίθμων της Google να τοποθετήσουν την συγκεκριμένη ιστοσελίδα όσο πιο κοντά στην πρώτη θέση της πρώτης οθόνης μιας αναζήτησης που κάνει ο χρήστης. Αυτό επειδή έχει αποδειχθεί ότι, στην πλειοψηφία, οι χρήστες δεν απομακρύνονται από την πρώτη οθόνη, όταν ψάχνουν για κάτι, οπότε, ευρισκόμενη εκεί η ιστοσελίδα, αυξάνει την πιθανότητα τα επιλεγεί και, αν όλα «πάνε καλά», να πουλήσει.

 

Για να φτάσει μια ιστοσελίδα στην 1η οθόνη πρέπει, σύμφωνα με την διαδικασία που η Google έχει θεσμοθετήσει, η διαδικτυακή διεύθυνση της ιστοσελίδας να τοποθετηθεί εκεί ως η πλέον συναφής στο ερώτημα του χρήστη. Αυτό γίνεται εφόσον η ιστοσελίδα περάσει ένα σύνολο από αξιολογήσεις σε σχέση με άλλες ιστοσελίδες που την ανταγωνίζονται στην προσπάθεια αυτή. Την αξιολόγηση κάνουν οι λεγόμενοι «αλγόριθμοι» της Google, οι οποίοι έχουν υποστεί ιδιαίτερο «εξευγενισμό» με τα χρόνια. Σε γενικές γραμμές πάντως, κατευθυντήριες γραμμές έχουν δοθεί από την εταιρεία, δηλαδή τα παρακάτω είναι «θετικά» και βοηθούν στην αναβάθμιση της βαθμολογίας μιας ιστοσελίδας:

 

 

·           Καλής ποιότητας σχεδιασμός, κείμενο και παρουσίαση, με σωστή γραμματική και συντακτικό

·           Πρωτότυπο περιεχόμενο, δηλαδή όχι αντιγραφή» από κάπου αλλού

·           Καλής ποιότητας και ιδιόκτητες εικόνες και βίντεο (επίσης σύνδεσμοι στο YouTube)

·           Χρήση λέξεων-κλειδιών, αλλά όχι καθ’ υπερβολή

·           Επιλογή ενδεδειγμένου ονόματος περιοχής

·           Χρήση αόρατων περιγραφών στα κείμενα με τουλάχιστον μια λέξη-κλειδί

·           Ύπαρξη επικεφαλίδων με τουλάχιστον μια λέξη-κλειδί

·           Συνδέσεις «δυνατών» και ποιοτικών ιστοσελίδων με την δική σας

·           Συνδέσεις με σελίδες κοινωνικής δικτύωσης

·           Τακτική συντήρηση και επικαιροποίησης της ιστοσελίδας σας

·           Χρήση εργαλείων του Google όπως Keywords & Trends

·           Ενσωμάτωση διαδικτυακού χάρτη με την τοποθεσία της έδρας σας

 

 

Για όλα τα παραπάνω, καθώς και άλλα που συνεπάγονται από αυτά, αναφερόμαστε στην ενότητα «Εργαλεία», όπου κατατάσσονται  ανάλογα με τον σκοπό που χρησιμοποιείται το καθένα.

 

Είναι πάντως σκόπιμο να πούμε ότι, πέρα από την ιστοσελίδα καθαυτή, η εμπορικότητά της μπορεί επίσης να αυξηθεί αν κανείς χρησιμοποιήσει το AdWords της Google, οπότε και η ιστοσελίδα εμφανίζεται στην δεξιά πλευρά της οθόνης αποτελεσμάτων της αναζήτησης κάποιου χρήστη ως «πληρωμένη διαφήμιση». Εκεί πλέον ο διαφημιζόμενος πληρώνει την Google εφόσον κάποιος χρήστης επισκεφθεί την ιστοσελίδα, το λεγόμενο «πληρωμή ανά κλικ» (PPC, Pay-Per-Click), άλλη μια δυνατότητα η οποία βέβαια προϋποθέτει την ύπαρξη μιας ιστοσελίδας.

 

Όπως είναι προφανές, η εμπορικότητα μιας ιστοσελίδας είναι συνάρτηση της ελκυστικότητας και λειτουργικότητας, αλλά προτιμήσαμε να παρουσιάσουμε την έννοια περισσότερο σε σχέση με την «εισπρακτική» της ικανότητα, ώστε να ξεχωρίσουμε τις παραμέτρους μιας «καλής» ιστοσελίδας. Ελπίζουμε ότι ενημερώσαμε, αλλά και πείσαμε, πως, αν και η υπόθεση «ιστοσελίδα» είναι συνδυασμός πολλών αποφάσεων με πολλούς παράγοντες να υπεισέρχονται, εμείς ξέρουμε και μπορούμε να βοηθήσουμε στην προσπάθειά σας να μπείτε στον κόσμο του Internet Marketing με επιτυχία.

Xenofon Apakis | ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ ΒΟΛΟΣ | Κατασκευή Ιστοσελίδων ΒΟΛΟΣ | ΠΡΟΩΘΗΣΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΩΝ ΒΟΛΟΣ | ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ESHOP ΒΟΛΟΣ