ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ
Μάρκετινγκ μηχανών αναζήτησης

Να είσαι εκεί που

σε ψάχνουν!

Στην πρώτη σελίδα!

ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ

Στην ευρύτερη δυνατή θεώρησή του, το Internet Marketing έχει σκοπό να φέρει την προσφορά εκεί όπου υπάρχει η ζήτηση. Αυτό, σε διαδικτυακό επίπεδο, γίνεται, σε παραλληλισμό με το συμβατικό εμπόριο.

Learn more
Cyber Advertisement Team | ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ | SEO | Μάρκετινγκ μηχανών αναζήτησης >Μεθοδολογία >Η ιστοσελίδα >Λειτουργικότητα ιστοσελίδας /

Λειτουργικότητα ιστοσελίδας


Λειτουργικότητα ιστοσελίδας


Με τον όρο αυτό εννοούμε την ευκολία στην επισκεψιμότητα μιας ιστοσελίδας, δηλαδή, από την στιγμή που εισέλθει ο χρήστης, πόσο εύκολο είναι να την «περιδιαβάσει» χωρίς να «χαθεί» και χωρίς να φθάσει σε ένα σημείο όπου θυμάται κάτι που είδε αλλά δεν μπορεί εύκολα να το ξαναβρεί.

 

Οι ιστοσελίδες αναπόφευκτα αποτελούνται από διαδοχικά επίπεδα, τα οποία απλά αφορούν το ότι μια επικεφαλίδα που καταλαμβάνει μια οθόνη, αποτελείται από άλλες υπο-επικεφαλίδες (και επομένως άλλες οθόνες), με τις τελευταίες να αποτελούν ένα δεύτερο ή τρίτο επίπεδο επίσκεψης. Μέσα στα κείμενα των οθονών ενδέχεται να υπάρχουν λέξεις-σύνδεσμοι που οδηγούν σε άλλες οθόνες της ίδιας ιστοσελίδας ή άλλων ιστοσελίδων πληροφοριακού χαρακτήρα. Όλα αυτά πρέπει να αντιμετωπίσει ο σχεδιαστής της ιστοσελίδας, ώστε ο χρήστης να μην βρεθεί σε κάποιο σημείο «χαμένος στο διάστημα» και να μην ξέρει που βρίσκεται σε σχέση με το αρχικό του ενδιαφέρον.

 

Υπάρχουν τρόποι υποβοήθησης του χρήστη, ώστε η λειτουργικότητα της ιστοσελίδας να μην επηρεάζεται από την πολυπλοκότητα του θέματος που παρουσιάζεται. Ένας τρόπος είναι η ύπαρξη «χάρτη ιστοσελίδας», άλλος είναι η δυνατότητα «αναζήτησης όρου» στην ιστοσελίδα. Βέβαια, το καλύτερο είναι να σχεδιαστεί η ιστοσελίδα από την αρχή με μια «ρηχότητα» και έστω πιο «πλατιά», παρά με κάποιο δυσθεώρητο «βάθος» και «στενή», κάτι που αποτελεί και το ιδανικό σε όλα τα οργανογράμματα που παρουσιάζουν μια ιεραρχία.

 

Βέβαια στην λειτουργικότητα βοηθάει το γεγονός ότι ο χρήστης να έχει πάντοτε μια δυνατότητα επιστροφής στην προηγούμενη οθόνη, αλλά η χωροταξική τοποθέτηση των «κουμπιών» ελέγχου των οθονών θα μπορούσε να είναι πιο εργονομική, ώστε να δίνει την σιγουριά (ενδόμυχα και υποσυνείδητα) ότι ο χρήστης είναι αυτός που έχει τον έλεγχο της ιστοσελίδας και όχι το αντίθετο.

 

Επειδή, κατά την χρήση της ιστοσελίδας, ο επισκέπτης είναι ψυχολογικά «ευάλωτος», δεδομένου ότι κάνει την επίσκεψη με την περιέργεια και την επιθυμία για «ωφελιμότητα» (οιασδήποτε μορφής) στο κατακόρυφο, σε οποιαδήποτε δυσκολία συναντά, αντιδρά ενστικτωδώς με το να απομακρύνεται από την ιστοσελίδα και να πηγαίνει σε κάποια άλλη σχετική με το αντικείμενο.

 

Τα ζητήματα αυτά είναι, πιστεύουμε, κεφαλαιώδη, επειδή πρέπει ο πελάτης μας να «δει» την ιστοσελίδα του με τα μάτια του επισκέπτη πριν αποφασίσει για την δομή και περιεχόμενό της. Σε αυτό, όπως και στα άλλα που παρουσιάσαμε, είμαστε στην διάθεσή του να βοηθήσουμε.

Xenofon Apakis | ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ ΒΟΛΟΣ | Κατασκευή Ιστοσελίδων ΒΟΛΟΣ | ΠΡΟΩΘΗΣΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΩΝ ΒΟΛΟΣ | ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ESHOP ΒΟΛΟΣ