ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ
Μάρκετινγκ μηχανών αναζήτησης

Να είσαι εκεί που

σε ψάχνουν!

Στην πρώτη σελίδα!

ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ

Στην ευρύτερη δυνατή θεώρησή του, το Internet Marketing έχει σκοπό να φέρει την προσφορά εκεί όπου υπάρχει η ζήτηση. Αυτό, σε διαδικτυακό επίπεδο, γίνεται, σε παραλληλισμό με το συμβατικό εμπόριο.

Learn more
Cyber Advertisement Team | ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ | SEO | Μάρκετινγκ μηχανών αναζήτησης >Μεθοδολογία >Η ιστοσελίδα >Ελκυστικότητα ιστοσελίδας /

Ελκυστικότητα ιστοσελίδας


Ελκυστικότητα ιστοσελίδας


Μια ιστοσελίδα, όπως και ένα κατάστημα, είναι ελκυστικά όταν περιέχουν:

 

·         Τους «σωστούς» χρωματικούς και σχεδιαστικούς συνδυασμούς

·         Τα κατάλληλα κείμενα και βοηθητικά εφέ, στο σωστό μέγεθος και χωροταξία

 

Ένα βασικό ζήτημα έχει να κάνει με την σημασία της επωνυμίας και του «εμπορικού σήματος» μιας επιχείρησης. Ιδιαίτερα για το τελευταίο, υπάρχουν πλέον στο Διαδίκτυο «ειδικοί» που μπορούν να δώσουν προτάσεις με σχεδιαστικές εναλλακτικές λύσεις, για τον πελάτη να επιλέξει. Για την επωνυμία της επιχείρησης, εφόσον πρόκειται για νεοσύστατη ή για κάποια που θέλει να αλλάξει την εταιρική της εμφάνιση, υπάρχουν συγκεκριμένα, αντικειμενικά ή υποκειμενικά, ανάλογα με την περίπτωση, κριτήρια. Όλα αυτά μπορούν να αναγνωριστούν, καταγραφηθούν, συγκεκριμενοποιηθούν ίσως με κάποια τεχνική brainstorming και να ενσωματωθούν σε κάποια νέα επωνυμία και εταιρικό σήμα.

 

Από εκεί συνάγεται η κεντρική χρωματική παλέτα στην οποία θα βασιστεί η ιστοσελίδα. Ανάλογα με τον τομέα αγοράς, συνάγονται τα δημογραφικά και συμπεριφοριστικά χαρακτηριστικά του μέσου χρήστη στον οποίο απευθύνεται η ιστοσελίδα, ώστε και ο χρωματικός συνδυασμός, και η συνολική δομή των σελίδων, και τα κείμενα, και οι πιθανοί ήχοι, φωτογραφίες ή βίντεο, όλα αυτά να δημιουργούν μια αίσθηση οικειότητας και επιθυμίας ο χρήστης να μείνει στην ιστοσελίδα.

 

Για παράδειγμα, μια ιστοσελίδα που παρουσιάζει παιδικές τροφές, κάτι που απευθύνεται στους γονείς που θέλουν να δουν ασφάλεια, νοστιμιά και θρεπτικότητα, θα έχει μια διαφορετική φιλοσοφία από κάποια άλλη που παρουσιάζει σπορ αυτοκίνητα και απευθύνεται σε νέους ανθρώπους χωρίς οικογενειακές δεσμεύσεις, με κάποιο διαθέσιμο εισόδημα και αίσθηση της περιπέτειας και της απόδοσης σε κινητήρα και ταχύτητα.

 

Για όλους αυτούς τους λόγους, αφού αποφασιστεί η στρατηγική Marketing της επιχείρησης, καθορίζονται ο τομέας αγοράς και τα δημογραφικά χαρακτηριστικά της πελατειακής βάσης, από τα οποία θα προκύψουν τα συγκεκριμένα κριτήρια που θα οριοθετήσουν τα στοιχεία ελκυστικότητας μιας ιστοσελίδας.

 

Στην διαδικασία της συγγραφής των κειμένων πρέπει να δοθεί ιδιαίτερη σημασία, δεδομένου ότι αυτά πρέπει να ισορροπούν μεταξύ του ρυθμού παροχής πληροφοριών και ευκολίας στην κατανόηση, με ταυτόχρονη δημιουργία ενδιαφέροντος για την περαιτέρω έρευνα της ιστοσελίδας.

 

Για όλα αυτά και έχοντας αναγνωρίσει την σημασία και αξία τους στην δημιουργία μιας ιστοσελίδας, είμαστε σε θέση να κάνουμε στον πελάτη μας στιβαρές προτάσεις που θα βασίζονται εξατομικευμένα στην δική του περίπτωση, πάντοτε με βάση την μεγάλη εμπειρία μας σε διαφορετικούς τομείς αγοράς προϊόντων και υπηρεσιών. 

Xenofon Apakis | ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ ΒΟΛΟΣ | Κατασκευή Ιστοσελίδων ΒΟΛΟΣ | ΠΡΟΩΘΗΣΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΩΝ ΒΟΛΟΣ | ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ESHOP ΒΟΛΟΣ