ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ
Μάρκετινγκ μηχανών αναζήτησης

Να είσαι εκεί που

σε ψάχνουν!

Στην πρώτη σελίδα!

ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ

Στην ευρύτερη δυνατή θεώρησή του, το Internet Marketing έχει σκοπό να φέρει την προσφορά εκεί όπου υπάρχει η ζήτηση. Αυτό, σε διαδικτυακό επίπεδο, γίνεται, σε παραλληλισμό με το συμβατικό εμπόριο.

Learn more
Cyber Advertisement Team | ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ | SEO | Μάρκετινγκ μηχανών αναζήτησης >Μεθοδολογία /

Μεθοδολογία


Μεθοδολογία


Στην ευρύτερη δυνατή θεώρησή του, το Internet Marketing έχει σκοπό να φέρει την προσφορά εκεί όπου υπάρχει η ζήτηση. Αυτό, σε διαδικτυακό επίπεδο, γίνεται, σε παραλληλισμό με το συμβατικό εμπόριο, ως εξής:

 

 1. Αποκτά ο «πωλητής» ένα «πάγκο» στην αγορά
 2. Με τον «πάγκο» του «στημένο» στην αγορά, ο «πωλητής» κάνει μια από τις παρακάτω ενέργειες ή συνδυασμό  μερικών από αυτές ή όλων:
  1. Ενημερώνεται ο «δυνητικός αγοραστής» για την ύπαρξη του «πωλητή», ή/και
  2. Όταν ο «δυνητικός αγοραστής» ψάχνει για το προϊόν/υπηρεσία, του παρουσιάζεται και ο συγκεκριμένος «πωλητής», ή/και
  3. Με δεδομένο το αγοραστικό προφίλ του «δυνητικού αγοραστή», ενημερώνεται για την ύπαρξη του «πωλητή», με την προοπτική εκδήλωσης ενδιαφέροντος από τον τελευταίο στο μέλλον ή/και
  4. Δημιουργείται στον «δυνητικό αγοραστή» η ανάγκη απόκτησης των προϊόντων/υπηρεσιών του «πωλητή», ανεξάρτητα από την αγοραστική προϊστορία του «δυνητικού αγοραστή», πάλι με την προοπτική εκδήλωσης ενδιαφέροντος από τον τελευταίο αμέσως ή στο μέλλον
 3. Σε κάποια χρονική στιγμή, ο «δυνητικός αγοραστής» κάνει μια πρώτη επαφή με τον «πωλητή»
 4. Κατηγοριοποιείται και διεκπεραιώνεται η πρώτη θετική επαφή του «δυνητικού αγοραστή», με στόχο την μετατροπή του σε «πιθανό πελάτη»
 5. Εξειδικεύεται η ζήτηση του «πιθανού πελάτη» και οι προδιαγραφές τις ζήτησής του σε σχέση με τα προσφερόμενα από τον «πωλητή»
 6. Εφόσον υπάρχει ταύτιση, ολοκληρώνεται η πώληση
   

Όλα τα παραπάνω στον διαδικτυακό χώρο έχουν βέβαια αποκτήσει τις δικές τις ορολογίες, δεδομένου ότι πρόκειται για τον «εικονικό», σε αντιδιαστολή τις τον «πραγματικό» κόσμο. Έτσι, ο «πάγκος» (που θα μπορούσε να θεωρηθεί και «κατάστημα»), είναι η πασίγνωστη «ιστοσελίδα», απ’ όπου ξεκινούν τα πάντα στο Internet Marketing.

Αντιπαραβάλλοντας τον ρόλο του «καταστήματος» με αυτό τις ιστοσελίδας, γίνεται καταφανής η σημασία τις κάθε λεπτομέρειας σε αυτήν, και στην διακόσμηση και λειτουργική χωροθέτηση τις «καταστήματος. Περισσότερα στην ενότητα «η ιστοσελίδα» παρακάτω.

 

Ανάλογα με τον τομέα δραστηριότητας και τις συνθήκες λειτουργίας του στην αγορά, κάθε πελάτης έχει συγκεκριμένες ιδιαιτερότητες ως  την ιστοσελίδα του, και ως τις το πώς προσεγγίζει «δυνητικούς αγοραστές».

 

Αυτές οι ιδιαιτερότητες θα καθορίσουν το σε ποιο (ή σε συνδυασμό ποιών και πόσο από το καθένα) από τα 2(a), 2(b), 2(c), 2(d) θα στοχεύσουμε, με δεδομένο ότι η σειρά τις παραπάνω είναι αύξουσα, όσον αφορά στην ενεργητικότητα τις δυναμικής τις προσέγγισης (η απλή δημιουργία ιστοσελίδας και αναμονή για επαφή από τον «δυνητικό αγοραστή» του 2(a) έχει σχετικά «παθητική» διαβάθμιση σε σχέση με την «ενεργητικότερη» παρουσίαση του «πωλητή» στην οθόνη του «δυνητικού αγοραστή» του 2(b)).

 

Υπάρχει μια πληθώρα «εργαλείων» που τις επιτρέπει να πραγματοποιήσουμε τις εναλλακτικές του σημείου (2) παραπάνω και αυτές θα παρουσιάσουμε στην ενότητα «τα εργαλεία» παρακάτω.

 

Η ενότητα «Εξειδικεύσεις» απευθύνεται σε γνώστες του αντικειμένου, εξειδικευμένα στελέχη επιχειρήσεων.

 

Όλα τα παραπάνω σκοπό έχουν να παρουσιάσουν τις βασικές παραμέτρους που παίζουν ζωτικό ρόλο στο να γίνει η καλύτερη δυνατή αντιμετώπιση της επενδυτικής επιθυμίας του πελάτη, κάτι που αποτελεί δική μας αποστολή.

 

Xenofon Apakis | ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ ΒΟΛΟΣ | Κατασκευή Ιστοσελίδων ΒΟΛΟΣ | ΠΡΟΩΘΗΣΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΩΝ ΒΟΛΟΣ | ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ESHOP ΒΟΛΟΣ