ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ
Μάρκετινγκ μηχανών αναζήτησης

Να είσαι εκεί που

σε ψάχνουν!

Στην πρώτη σελίδα!

ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ

Στην ευρύτερη δυνατή θεώρησή του, το Internet Marketing έχει σκοπό να φέρει την προσφορά εκεί όπου υπάρχει η ζήτηση. Αυτό, σε διαδικτυακό επίπεδο, γίνεται, σε παραλληλισμό με το συμβατικό εμπόριο.

Learn more
Cyber Advertisement Team | ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ | SEO | Μάρκετινγκ μηχανών αναζήτησης >Στρατηγικές Marketing /

Στρατηγικές Marketing


Στρατηγικές Marketing


Αυτή η ενότητα φιλοδοξεί απλά να «κεντρίσει», με την έννοια του «ερεθίσματος», τους δυνητικούς μας πελάτες, τοποθετώντας μερικές βαρύγδουπες και ως επί το πλείστον Βρετανικής ορολογίας λέξεις σε κάποιο λογικό και πρακτικό πλαίσιο.

 

Όλες οι επιχειρήσεις εξ ορισμού απευθύνονται σε ένα τομέα αγοράς, εκεί δηλαδή που είναι και οι πελάτες τους, παλαιοί, νέοι, επαναλαμβανόμενοι ή δυνητικοί.  Ανάλογα με το τι πουλάει κανείς, τοποθετεί την επιχείρησή του στον αντίστοιχο τομέα αγοράς, κάτι που ακούγεται απόλυτα φυσικό και ομαλό. Από την στιγμή εκείνη, ο επιχειρηματίας-ήρωας της ιστορίας μας μπαίνει στην εξής διαδικασία, λίγο ή πολύ:

 

 1. Ανταγωνίζεται στην υπάρχουσα αγορά
 2. Προσπαθεί να νικήσει τον ανταγωνισμό
 3. Εκμεταλλεύεται την υπάρχουσα ζήτηση
 4. Βρίσκει την χρυσή τομή μεταξύ κόστους και παρεχόμενης αξίας
 5. Ευθυγραμμίζεται ως δραστηριότητα μεταξύ διαφοροποίησης ή χαμηλού κόστους
 6. Θεωρεί την δημιουργία ή πρόσθεση ωφελιμότητας ως πρόσθεση αξίας

 

Υπάρχει όμως και ένα άλλο, παράλληλο, σύμπαν, στο οποίο ο επιχειρηματίας θα μπορούσε, σε απόλυτη αντιστοιχία με την παραπάνω αρίθμηση, να:

 

 1. Δημιουργήσει μια μη-ανταγωνιστική αγορά
 2. Βγάλει τον ανταγωνισμό από την εξίσωση
 3. Δημιουργήσει και διατηρήσει νέα ζήτηση
 4. Σπάσει τον συμβιβασμό μεταξύ κόστους και παρεχόμενης αξίας
 5. Ευθυγραμμίζεται ως δραστηριότητα και στην διαφοροποίηση και στο χαμηλό κόστος
 6. Θεωρεί την δημιουργία ή πρόσθεση καινοτομίας ως πρόσθεση αξίας

 

 

Στην πρώτη περίπτωση, λέμε ότι η αγορά είναι «κόκκινου ωκεανού», δεδομένου ότι έχει ήδη «χυθεί αίμα» από τον ανταγωνισμό που έχει ήδη τρέξει και τρέχει ακόμα, ενώ στη δεύτερη περίπτωση η αγορά είναι «γαλάζιου ωκεανού», επειδή ουσιαστικά πρόκειται για «απάτητα νερά».

Όλοι θα προτιμούσαμε να λειτουργούμε στην 2η κατάσταση βέβαια, και αυτό μπορεί να γίνει αν σκεφθούμε την χρηστικότητα που η αγορά βρίσκει στο προϊόν/υπηρεσία μας, με την προοπτική να «αναδημιουργήσουμε» την προσφορά μας και να την «εμπλουτίσουμε» με άλλα ωφέλιμα στον πελάτη στοιχεία (η καινοτομία), τα οποία θα μας επιτρέψουν να διαφοροποιηθούμε από τον ανταγωνισμό.

 

Βέβαια, όσο λιγότερο εύκολο να αντιγραφεί το στοιχείο της καινοτομίας μας από άλλους, τόσο το καλύτερο για την μακροημέρευση της επιχείρησής μας στην «νέα» αγορά.

 

Τα παραπάνω τα αναφέρουμε για να δείξουμε την σημασία που έχει στο Internet Marketing η Στρατηγική κάθε επιχείρησης και το κατά πόσο οι άνθρωποί της είναι διατεθειμένοι να σκεφθούν με ανοικτό μυαλό.

 

Εμείς πάντως, ξέροντας την ευκαιρία που το Internet Marketing δίνει σε μια επιχείρηση και τις δυνατότητες εξέλιξής της, είμαστε στην διάθεσή τους να το εξερευνήσουμε.

Xenofon Apakis | ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ ΒΟΛΟΣ | Κατασκευή Ιστοσελίδων ΒΟΛΟΣ | ΠΡΟΩΘΗΣΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΩΝ ΒΟΛΟΣ | ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ESHOP ΒΟΛΟΣ